BioOrto Coratina 250ml

11,95

Het land dat de familie Passalacqua in de loop van de tijd heeft verworven, geniet van klimatologische omstandigheden die absoluut ideaal zijn voor de groenten en fruit die op deze velden worden verbouwd. Het land aan de voet van het Gargano National Park is goed belucht en geïrrigeerd door mineraalwater, dat langs de hellingen van de Gargano-berg sijpelt en de bodem verrijkt zonder te stagneren. 

Het bedrijf werd opgericht met gevestigde kennis en met vooruitstrevende ideeën die alleen Nino in de toekomst kon realiseren, maar die nu zijn kinderen, Giulia en haar man Mirko, Tiziano en Nino Jr., oefenen in hun strategische rollen. De toewijding van de familie is eigenlijk de reden voor het vasthouden aan de traditie en tegelijkertijd het enthousiasme voor onderzoek en innovatie die van BioOrto een merk hebben gemaakt dat in heel Europa synoniem is voor biologische groenten, fruit en olijfolie van topkwaliteit.

Uitverkocht

Deze BioOrto Coratina olijfolie zit vol polyfenolen (antioxidanten) en heeft een oliezuurgehalte van bijna 80%. Deze combinatie zorgt voor een uitzonderlijke oxidatiestabiliteit, wat betekent dat de olie zeer stabiel is en lang houdbaar. De smaak is uitgesproken bitter met een pittige noot en een intense fruitige toon.
De geur doet denken aan groene, onrijpe tomaten en aromatische kruiden en is daarmee een perfecte aanvulling op delicate gerechten. Deze biologische olijfolie van de Coratina-olijf heeft een robuuste smaak. Een karakteristieke olijfolie afkomstig uit Corato, met een diepgroene kleur met lichte goudtinten.

Ideaal om rauw te gebruiken, vooral om toe te voegen aan peulvruchten, soep, salades en bruschetta.
Deze Italiaanse olijfolie komt in een mooie, elegante fles.

Olijf variëteit

Coratina

Smaak

Kruidig, intens fruitig

Aroma

Groene onrijpe tomaten, aromatische kruiden

Oorsprong

Corato Italië

Heerlijk bij

Peulvruchten, salades, soep, bruschetta

Elementen

Hoog gehalte aan polyfenolen