BioOrto Peranzana 250ml

13,95

Het land dat de familie Passalacqua in de loop van de tijd heeft verworven, geniet van klimatologische omstandigheden die absoluut ideaal zijn voor de groenten en fruit die op deze velden worden verbouwd. Het land aan de voet van het Gargano National Park is goed belucht en geïrrigeerd door mineraalwater, dat langs de hellingen van de Gargano-berg sijpelt en de bodem verrijkt zonder te stagneren. 

Het bedrijf werd opgericht met gevestigde kennis en met vooruitstrevende ideeën die alleen Nino in de toekomst kon realiseren, maar die nu zijn kinderen, Giulia en haar man Mirko, Tiziano en Nino Jr., oefenen in hun strategische rollen. De toewijding van de familie is eigenlijk de reden voor het vasthouden aan de traditie en tegelijkertijd het enthousiasme voor onderzoek en innovatie die van BioOrto een merk hebben gemaakt dat in heel Europa synoniem is voor biologische groenten, fruit en olijfolie van topkwaliteit.

Uitverkocht

Deze biologische olijfolie uit de regio van Foggia heeft een unieke balans tussen bitter en kruidig. De milde fruitigheid en lage zuurtegraad maakt deze extra virgin olijfolie tot een van de meest gekoesterde EVOO’s. Het heeft een volle en boeiende geur met een aroma van onrijpe tomaat en aromatische kruiden. De goudgele olie smaakt vol, grassig, lichtfruitig en met een vleugje kruiden.

De Peranzana olijf is een oerras uit Noord-Puglia, waarvan de boom zich niet laat cultiveren en enkel in optimale omstandigheden vrucht draagt.
De Monocultivar Peranzana behoort tot de 10 beste cultivars ter wereld, met haar fruitige geur en hints van vers gemaaid gras, groene kruiden en veldbloemen.

Deze aromatische olijfolie is ideaal voor koud gebruik bij onder meer gegrilde groenten, in tomaten bereidingen, risotto’s en verse kazen. Maar ook geweldig met vistartaar, schaaldieren, gebakken vis, salade en groentenmarinades.

Olijf variëteit

Peranzana

Smaak

Grassig, vol, matige fruitigheid, licht kruidig, kaneel, zwarte peper

Aroma

Onrijpe tomaat, vers gemaaid gras, groene kruiden, veldbloemen

Oorsprong

Noord-Puglia – italië

Heerlijk bij

Tomaten bereidingen, risotto, verse kazen, vistartaar, schaaldieren, gebakken vis, salade, groentenmarinades